Waarom kiezen voor een gashaard ?

  • Het grote gebruiksgemak : Je komt thuis van een drukke werkdag en met een duw op de knop zet je de gashaard aan. Het toestel regelt zelf de temperatuur. Met een eenvoudige duw op de knop zet je het toestel ook weer af .
  • Een gashaard vraagt weinig onderhoud. Een maal per jaar je toestel laten nazien door de vakman is voldoende. Hiervoor kan je ook terecht bij ons.
  • Voor ieder wat wils : Er is een zeer uitgebreid gamma van haarden leverbaar.
  • Een haard waar je maar wilt : Gashaarden kunnen op bijna alle plaatsen in de woning geplaatst worden. Voorbeelden hiervan kan je vinden bij realisaties.
Aangesloten aan een bestaande schouw.

Aangesloten met een muurdoorvoer of door plat dak.

Hoe bepaal ik mijn keuze?

Naast het kiezen van welk merk en model kan er ook rekening gehouden worden met de soorten “decoratie” binnen in de gashaard. De brander van de gashaard, samen met het inliggende element bepalen de sfeer en het karakter van het vuur. Deze inliggende elementen kunnen keien of houtstammen zijn naar gelang uw wensen. Hiernaast kan je nog een vlammenbeeld hebben dat breed verdeeld is in de haard of juist gecentreerd is. Het kan uitgestrekt of verticaal zijn, meer dynamisch of eerder rustig. Het is een kwestie van smaak!

Verschillen in “decoratie” tussen de diverse merken :

Bij alle onderstaande merken kan het vuur ondersteund worden door gloeiverlichting in het asbed.

Bij Kalfire is de brander geïntegreerd tot bovenin de keramische houtstammen die in de haard worden opgestapeld. De vlammen komen rechtstreeks uit de keramische houtstammen, waardoor een “hoog” vlambeeld ontstaat.. In combinatie met de hybride functie en NSG kan het eigenlijk niet realistischer. Of u nu kiest voor een fronthaard, hoekhaard, driezijdige haard, tunnelhaard of roomdivider: het kaderloze glas zorgt er in alle gevallen voor dat u het allerbeste zicht heeft op de prachtig dansende gele vlammen.


Bellfires heeft een Premium Fire met een dubbel brander systeem.

Faber werkt met een Log burner. Deze brander heeft houtstammen in het midden met daarrond liggende blokken. De vlammen kunnen naar wens in het midden brander of rondom.